O Portalu preduzetništva

Ministarstvo privrede pokrenulo je Portal preduzetništva 2018. godine, koji je unapređen i obogaćen integrisanjem dva podsajta razvijana u saradnji sa privredom i međunarodnim partnerima – Mali biznis informator i Startap portal.

Cilj Portala je da bude efikasan info-servis za privredu, koji omogućava blagovremeno informisanje o različitim vidovima podrške uspostavljanju i unapređenju poslovanja, afirmiše i podstiče razvoj preduzetništva  u Srbiji.

Portal pruža ažurne informacije o programima, kako finansijske, namenjene investiranju u MSPP, unapređenju poslovanja, podršci izvozu, započinjanju poslovanja, novom zapošljavanju, tako i nefinansijske podrške, u vidu besplatnih savetodavnih usluga, dok interaktivna mapa omogućava da brzo nađete najbliže organizacije podrške, poput akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, naučno-tehnoloških parkova,  poslovnih inkubatora, startap i smart city centara.

Mali biznis informator je, u okviru Portala preduzetništva, pre svega edukativnog karaktera i ima za cilj da pruži MSPP odgovore na najvažnija pitanja u oblasti pravnog okvira poslovanja. Ovde ćete moći da pronađete sve informacije korisne za Vaše poslovanje, između ostalog i: kako i kada plaćate poreze, da li postoje neke dodatne takse i naknade koje morate platiti, kako da poslujete elektronski, kao i kako da angažujete radnike. Korisnicima će biti  omogućen pristup različitim edukativnim materijalima, kao i pokretanje raznih inicijativa radi unapređenja pristupa informacijama, ostvarivanja efikasnog i lakšeg poslovanja za mikro i mala preduzeća i preduzetnike

Startap portal  predstavlja centralno mesto povezivanja, informisanja i edukacije startapa u svim fazama razvoja i u okviru njega su dostupne informacije o programima podrške, finansiranju i investiranju za ovu ciljnu grupu, kao i pregled organizacija podrške za startap preduzetnike, njihovih programa i događaja. Na Startap portalu korisnici mogu pronaći bogatu bazu znanja koja pruža odgovore na mnoga administrativna pitanja od važnosti za osnivanje, vođenje i investiranje u startape.

Pozivamo Vas da učestvujete u kreiranju sadržaja Portala i da putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. podelite sa nama informacije o svojim programima podrške za MSPP, kao i da svojim sugestijama i komentarima doprinesete razvoju istog. Obrazac za dostavljanje informacija o  programima podrške možete preuzeti ovde.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…