DNEVNIK RTS

Republika Srbija je prošle godine pokrenula program pomoći ženama i mladima koji započinju sopstveni biznis, preko kojeg oni mogu da računaju na 35-45% bespovratnih sredstava, ali i na povoljnije kredite za nabavku opreme, renoviranje prostora i troškove režija.


Na ovogodišnji javni poziv Ministarstva privrede za dodelu bespovranih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2022. godini, stiglo je oko 130 prijava, a konkurs je zatvoren krajem juna.
Početnici, ali i oni koji tek razmišljaju da pokrenu sopstveni biznis, tokom čitave godine nefinansijsku podršku mogu dobiti od Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.
O ulozi Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd u razvoju poslovna ideje, kao i o značaju nefinansijske podrške za Dnevnik Radio-televizije Srbije govorila je direktorka agencije Snežana Radinović.
„Bez nefinansijske podrške svakako bi održivost početnika u poslovanju bila jako niska, i negde se i procentualno pokazalo da 80% start up kompanija ili početnika u poslovanju već nakon dve godine prestane da postoji, upravo zbog nerealnik očekivanja u samom startu, nedovoljno dobro razrađene poslovne ideje, ali i loše realizacije iste“ izjavila je direktorka RAREI Snežana Radinović za RTS.
Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2022. godini sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije uz podršku Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…