Održana međunarodna promotivna InnoSchool konferencija

16. juna 2021. godine u organizaciji Centra za resurse i pomoć u obrazovanju okruga Bihor i Evropskog centra za društveno-profesionalnu integraciju ACTA, InnoSchool projektnih partnera iz Rumunije, održana je onlajn InnoSchool Transnacionalna konferencija.

Cilj događaja bilo je predstavljanje i promocija InnoSchool Programa učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS-a) i jednog od njegovih ključnih elemenata – ozbiljne igrice, kao i rezultata uspešnog pilotiranja Programa u odabranim srednjim školama u svih devet partnerskih država-učesnica u projektu tokom školske 2020/2021. godine.

 

Centralni deo konferencije zauzela je panel diskusija na temu „InnoSchool – budućnost socijalnog preduzetništva“ tokom koje je svoja iskustva tokom pilotiranja ILS programa u Srbiji podelila i Aleksandra Stevanović, nastavnica i psiholog Pete ekonomske škole „Rakovica“ iz Beograda.

 

Jedan od glavnih zaključaka panelista odnosio se upravo na činjenicu da bi se uvođenjem ILS-a u nastavne planove i programe ostvario pozitivan uticaj kako na škole, tako i na učenike, u pogledu proširivanja znanja i učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu, dok razvoj i primena digitalizovanih nastavnih procesa idu u korak sa prioritetima sistema savremenog obrazovanja kao deo strateških ciljeva država-učesnica u projektu.

 

Za više informacija o primeni ovog inovativnog Programa u nastavi i tekućim projektnim dešavanjima pratite RAREI i InnoSchool na društvenim mrežama ili kontaktirajte RAREI Beograd.

 

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

 

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…