"InnoSchool" - održan drugi sastanak Savetodavne grupe

Drugi sastanak Savetodavne grupe održan je online 23. marta 2020. godine.

InnoSchool lokalna Savetodavna grupa formirana je u maju 2019. godine sa ciljem da u proces definisanja i usavršavanja inovativnog sistema učenja (ILS-a) koji se razvija u okviru projekta uključi glavne nacionalne i regionalne aktere, koji svojim aktivnostima značajno doprinose definisanju nastavnih planova i programa za srednje škole, kao i razvoju preduzetništva i socijalnog preduzetništva.

Tokom drugog po redu sastanka, RAREI InnoSchool tim predstavio je članovima grupe elemente usavršenog ILS koncepta, korisnički (učenički) interfejs demo-verzije digitalne interaktivne (ozbiljne) igre, nastavnički interfejs za upravljanje i administraciju interaktivnom igrom,  kao i koncept Priručnika za nastavnike sa relevantnim pratećim sadržajima koji će se, tokom naredne školske godine, koristiti za obuku nastavnika iz beogradskih škola-učesnica u InnoSchool pilotiranju ILS-a.

Članovi Savetodavne grupe informisani su da je do sada učešče u Pilotrianju ILS-a potvrdilo 11 beogradskih srednjih škola, kao i da su koncept Upitnika za proveru znanja učenika pre i nakon pilotiranja i demo-verziju digitalne interaktivne igrice za učenje o preduzetništvu testirali odabrani učenici iz Poljoprivredne škole sa domom učenika PKB i Sedme beogradske gimnazije.

Tokom sastanka svi učesnici imali su priliku da daju komentare i sugestije sa ciljem usavršavanja predstavljenog sadržaja ILS-a i prilagođavanja koncepta prilikama i školstvu u Srbiji.

 

Članovi Savetodavne grupe u Srbiji su predstavnici sledećih institucija i organizacija:

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije,

Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja,

Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja,

Dostignuća mladih u Srbiji,

Udruženja poslovnih žena Srbije,

Centra za obrazovne politike,

Sedme beogradske gimnazije,

Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, Beograd,

Poljoprivredne škole sa domom učenika PK Beograd,

Regionalne agencije za razvoj i evropske integracje Beograd.

 

Za više informacija o projektnim dešavanjima kliknite ovde i posetite Facebook stranicu InnoSchool projekta.

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…