Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) gospodin Shinichiro Kato, stalni JICA koordinator i Sonja Skarep, JICA saradnik na projektu, zajedno sa Anom Žegarac iz Razvojne agncije Srbije (RAS) posetili su danas Regionalnu agenciju za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd).

 

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd doo (RAREI Beograd) realizovala je 20.06.2022. godine u prostorijama Gradske opštine Savski venac promociju Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. godini. 

Povodom obeležavanja 20 godina rada Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, koja je održana u Svečanoj sali, Skupštine Grada Beograda, prisutnima su se obratili ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić, direktor RAREI Beograd Snežana Radinović, direktor Hitne pomoći Goran Čolaković i direktor AMC Branislav Bajić. 

Vrtić "Mrvica" je jedan od objekata koji su obuhvaćeni projektom Termalne rehabilitacije javnih zgrada u gradu Beogradu, koji će se finansirati iz sredstava IPA 2020. U fokusu je povećanje energetske efikasnosti javnih objekata. Ovim projektom obuhvaćena su četiri vrtića i jedna osnovna škola. 

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd doo, u cilju pružanja podrške u pripremi dokumentacije za Program finansijsкe podršкe privrednim subjeкtima za održavanje liкvidnosti i obrtna sredstva u otežanim eкonomsкim uslovima usled pandemije COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2, obaveštava sve klijente da se, ukoliko im je potrebna pomoć, mogu obratiti  isključivo telefonskim putem i putem elektronske pošte.

  • Prilikom formulisanja mera, vodili smo se međunarodnim iskustvom, odnosno usvojenim merama u razvijenim ekonomijama i zemljama u okruženju.
  • Razmotreni su zahtevi predstavljeni u predlozima mera brojnih udruženja koja okupljaju privrednike.

Vlada Rеpublikе Srbijе jе na prеdlog Ministarstva za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, donеla Zaključak da sе rеšеnja za davanjе saglasnosti za upućivanjе zaposlеnih na plaćеno odsustvo dužе od 45 radnih dana, izdaju bеz prеthodnog dostavljanja zahtеva poslodavaca na mišljеnjе rеprеzеntativnom sindikatu granе ili dеlatnosti osnovanom na nivou Rеpublikе, sa rokom važеnja najkasnijе do dana prеstanka vanrеdnog stanja.

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u Palati Srbija predstavili su paket ekonomskih mera za ublažavanje posledica na privredu usled pandemije COVID 19, vredan 5,1 milijardu evra.

Poslodavci čiji zaposleni obavljaju radne zadatke u periodu od 17 do 05 časova, i imaju saglasnost da su izuzeti od Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, imaju obavezu da svakom zaposlenom izdaju odgovarajuću POTVRDUsaopštilo je Ministarstvo privrede.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…