Onlajn događaj za srednje škole „UPOZNAJTE INNOSCHOOL“

InnoSchool projekat i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd u petak 25. februara, sa početkom od 14.00 časova organizuju promotivni onlajn događaj „Upoznajte InnoSchool“.

Tokom događaja biće predstavljen InnoSchool Program učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS) i njegov glavni element – ozbiljna igrica, rezultati i utisci pilotiranja ovog Programa u deset beogradskih srednjih škola, čija je primena u nastavi podrazumevala igranje edukativne igrice i učenje na zabavan način. Govoriće se i o predstojećim koracima ka primeni ovog besplatnog obrazovnog alata u srednjim školama u narednim školskim godinama.

Šta je InnoSchool?

InnoSchool je međunarodni projekat koji se bavi potrebom uvođenja sistemskih promena u srednjoškolsko obrazovanje neophodnih za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva. Projekat se sprovodi u okviru Intereg Transnacionalnog programa Dunav (DTP) u devet evropskih država. Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd sprovodi projekat u Srbiji u svojstvu partnera, uz učešće i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao strateškog partnera (više o projektu možete pročitati ovde).

 

Šta je ILS?

ILS je program učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu koji kombinuje tradicionalne nastavne metode predavanja u učionici sa onlajn ozbiljnom igrom (InnoSchool igricom) i na taj način pomaže u stvaranju sledeće generacije socijalnih preduzetnika i inovatora. U pilotiranju ILS-a tokom 2020/2021. školske godine učestvovalo je 350 učenika i 26 nastavnika iz 10 beogradskih srednjih škola koji su po prvi put primenili ovaj alat u nastavi i testirali njegov učinak na razvoj i obrazovanje učenika u domenu preduzetništva, socijalnog preduzetništva i socijalnih inovacija. ILS je pilotiran kao deo redovnih časova ili kao vannastavna aktivnost. U skladu sa prethodnim znanjima, učenici su u okviru igrice birali osnovni ili napredni nivo; igrica ih je dalje postupno vodila kroz 5 tj. 6 nivoa (obrazovnih celina) i upućivala u izazove i potrebe savremenog društva, osnove socijalnog preduzetništva i sve segmente važne za rad jednog socijalnog preduzeća tj. izradu poslovnog/biznis plana osmišljenih socio-poslovnih ideja.

 

Pozivamo srednje škole, direktore i nastavnike širom Srbije, kao i sve zanteresovane, da se prijave na ovaj događaj putem ovog LINKA.

Na sam događaj se možete uključiti OVDE.

 

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…