Javni poziv - THE SAUDI FOOD SHOW 2024

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije  „THE SAUDI FOOD SHOW 2024“, koji će se održati u Rijadu, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, u periodu od 21. do 23. maj 2024. godine

Na sajmu „THE SAUDI FOOD SHOW 2024“, srpski proizvođači prehrambenih proizvoda imaće priliku da po drugi put predstave svoje proizvodne programe u okviru nacionalnog štanda Srbije.

THE SAUDI FOOD SHOW“ predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenoj industriji. Ovogodišnji sajam biće održa u novom prostoru Riyadh Front Exhibition & Conference Centre.

U 2023. godini na sajmu je učestvovalo je 512 izlagača iz 93 zemlje, održano je preko 8.000 b2b sastanaka sa posetom oko 30.000 stručnih posetilaca.

U okviru nacionalnog paviljona, pod sloganom „Taste of Serbia", petnaest domaćih kompanija predstavile su bogat proizvodni program: smrznuto voće i povrće, sveže voće, organske džemove, bez i sa niskim sadržajem šećera, sokove, liofilizovano voće, suvo i čokoladirano voće, kao i mlečne proizvode.

Tržište Saudijske Arabije predstavlja jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku i šansu za srpske kompanije da obezbede izvoz poljoprivrednih proizvoda. Mogućnosti za intenzivniju ekonomsku saradnju su velike, naročito u sektorima kao što su poljoprivreda, energetika, IKT, turizam.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…