Istražite VIA ISTER rimsku kulturnu rutu uz pomoć digitalnih alata

Upoznajte se sa rimskim kulturnim nasleđem Dunavskog regiona uz pomoć digitalnih, interaktivnih alata kreiranih u okviru međunarodnog projekta ISTER!

Virtuelni ISTER GIS Atlas je otvorena, besplatna, onlajn baza podataka koja pruža geografski prikaz rimskog kulturnog nasleđa Dunavskog regiona, od izvora Dunava u Nemačkoj do njegovog ušća u Crno more u Bugarskoj.

Atlas predstavlja “skladište“ stručnih informacija i podataka o rimskom kulturnom nasleđu Podunavlja, sa opisima, fotografijama, ilustracijama i korisnim linkovima za dalje istraživanje.

 

A kako biste što lakše istražili novu kulturnu rutu VIA ISTER - Putevima Rimljana duž Dunava na svom mobilnom telefonu, kreirali smo VIA ISTER digitalni interaktivni alat!

Uz pomoć VIA ISTER digitalnog alata i njegovih interaktivnih mapa, krenite niz Dunav i upoznajte se sa bogatim rimskim kulturnim nasleđem Srbije i Evrope!

Možda se baš u tvojoj blizini nekada nalazio rimski grad ili vojni logor... saznaj na www.via-ister.eu i isplaniraj svoje putovanje i obilazak!

 

Pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…