Одржан Први београдски сајам женског предузетништва

Први београдски сајам женског предузетништва је одржан 15. марта 2016. године у Коларчевој задужбини, у организацији Секретаријата за привреду града Београда и чланица Савета за запошљавање Града: Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд, Национална служба за запошљавање - филијала Београд, Привредна комора Београда, Туристичка организација Београда.

Сајам је окупио 48 компанија у власништву жена са циљем промовисања њихових производа и услуга како би се мотивисале и друге потенцијалне предузетнице да започну властити посао.

Сајам женског предузетништва је отворио градоначелник Београда Синиша Мали и том приликом истакао да ова манифестација потврђује “да смо на добром путу да обезбедимо родну равноправност и у бизнису”.
“Један од начина подршке је улагање у женско предузетништво за које је у буџету Града за ову годину намењено 5 милиона динара”, рекао је Мали. Градоначелник је такође истакао да жене предузетнице у 2016. години могу равноправно да конкуришу и за укупне градске субвенције намењене предузетништву у износу од 62 милиона динара и нагласио да самохрани родитељи имају предност у добијању ових подстицаја.

Представници Регионалне агенција за развој и европске интеграције Београд, Љиљана Марковић и Никола Вујиновић представили су присутним дамама програме и обуке које ће Агенција бесплатно спроводити у 2016. години, за које могу равноправно да се пријаве, као и изворе финансирања за унапређење и развој пословања.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…