С. Мали: Нових 2.000 радних места понуђено на Београдском сајму запошљавања

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас други Београдски сајам запошљавања и пракси, на коме је 80 предузећа понудило 2.000 нових радних места.

Градоначелник је истакао да је овај сајам запошљавања један од најуспешнијих градских пројеката.

– Прошле године на овом сајму од 1. 700 понуђених места, само у једном дану је 1.500 грађана нашло посао. Ове године ће бити понуђено 2.000 радних места, различитих профила и степена квалификација, због чега очекујемо да још више људи нађе запослење. Самим тим овај сајам у потпуности оправдава своје постојање, посебно када је реч о запошљавању младих – истакао је Мали.

Он је навео да ће Град Београд наставити са подршком привредним субјектима у престоници, како би повећали своју конкурентност, проширили капацитете и запослили што више грађана.

– Ове године имамо и рекордне субвенције. Тренутно је у току јавни позив за субвенције пољопривредницима, у мају ћемо кренути са јавним позивом за субвенције за пројекте у туризму, женском предузетништву, као и за мала и средња предузећа, и то је политика од које град неће одустати – истакао је Мали и захвалио на сарадњи Националној служби за запошљавање и Привредној комори Београда на успешној реализацији овог пројекта.

Догађају су присуствовали члан Градског већа Драгомир Петронијевић, секретарка за привреду Тијана Маљковић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић и вршилац дужности директора Дома омладине Београда Ненад Драговић, где се сајам и одржава.

Неке од компанија које ће се представити су и „Вулкан издаваштво”, „Ер Србија” „Кетеринг”, „Фриком”, „Хлеб и кифле”, „Делез Србија”, „Цептер интернешенал”, „Ернст & Јанг”, „Геосонда” и „Копаоник”, а четири фирме понудиће и професионално усавршавање кроз стручну праксу за 45 младих незапослених особа.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…