Градски центар за социјално предузетништво Београда  у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) расписао је јавни позив незапосленима ромске националности за доделу бесповратних средстава за самозапошљавање у оквиру пројекта „ЕУ подршка за запошљавање Рома”.
 
Бесповратна средства намењена су незапосленима ромске националности са успешно завршеном обуком о начелима вођења сопственог бизниса у организацији Градског центра за социјално предузетништво. Обука је намењена за највише сто потенцијалних предузетника. Редовно присуство и успешно завршена обука  претходни је услов за избор у шири круг кандидата за доделу бесповратних средстава за самозапошљавање.
г центар за соц
 Бесповратна средства за самозапошљавање у опреми додељују се за највише 50 незапослених особа ромске националности са најбољим бизнис плановима, и то у износу до 3.400 евра, за отпочињање бизниса, то јест оснивање радње или другог облика предузетништва, као и оснивање привредног друштва уколико оснивач заснива у њему радни однос, наводи се у саопштењу Градског центра за предузетништво. Незапослени који оствари право на бесповратна средства у обавези је да обавља регистровану делатност најмање 12 месеци.
 
Право на доделу бесповратних средстава може се остварити и удруживањем више незапослених ради самозапошљавања и у том случају свако лице појединачно подноси пријаву за самозапошљавање. Додела бесповратних средстава у случајевима удруживања може се одобрити за највише два сувласника у услужним делатностима, односно до пет сувласника за производне делатности.
 
Право на бесповратна средства за самозапошљавање не може да оствари незапослени уколико жели да обавља делатност у области експлоатације угља, игара на срећу, коцкања и клађења, такси превоза и мењачница, за регистрацију индивидуалног пољопривредног газдинства, задруге, удружења грађана и друштвених организација, уколико претходне три године није испунило обавезу према Републици Србији или Граду Београду и уколико је на дан подношења пријаве лице запослено, односно уписано у регистар привредних субјеката који се води код Агенције за привредне регистре или другог органа.
 
Јавни позив траје од 12. јануара до 6. фебруара. У току његовог трајања незапослени може само једном поднети пријаву. Највише два члана истог породичног домаћинства могу поднети пријаву за обуку, односно пријаву са бизнис планом.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…