Potvrde o učešću u edukativnoj radionici „Znanjem do cilja”, koju je pohađalo 558 kandidata, uručene su danas u Starom dvoru.
Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević rekao je da je to samo prvi korak u implementaciji Lokalnog akcionog plana zapošljavanja ove godine.

 

– Obuku je pohađalo 558 građana, a danas smo podelili 360 diploma. Zbog velikog interesovanja ovakve edukacije ćemo nastaviti. Za sve one koji žele da započnu svoj biznis ili koji već rade, a imaju neke probleme, tu su i republičke i gradske institucije od kojih mogu dobiti sve informacije, a takođe mogu da daju i predloge. Nadam se da ćemo na ovaj način poboljšati privredni razvoj u Beogradu, ali i Srbiji. Nastavljamo implementaciju Lokalnog investicionog plana, a do kraja meseca ćemo raspisati konkurs za biznis inkubatore. Započeli smo pilot projekat organske proizvodnje u Barajevu, gde želimo da naparvimo klaster, da udružimo što veći broj poljoprivrednika – istakao je Petronijević.

Prema njegovim rečima, najviše interesovanja je, osim za kreativnu industriju i IT sektor, bilo i za poljoprivredu.

– Želimo da ih edukujemo da proizvode organsku hranu jer će tako biti konkurentniji na tržištu. Budući da naši proizvođači imaju male parcele, savet je da se preorijentišu na skup proizvod i tako će opstati na tržištu – poručio je Petronijević.

Sekretarka za privredu Tijana Maljković izrazila je zadovoljstvo što su radionice koje su bile organizovane u martu završene i što su ih pohađali ljudi željni znanja.

– U maju će u Domu omladine biti organizovan sajam zapošljavanja koji organizuje Grad Beograd. Na njemu će prisustvovati veliki broj domaćih i stranih kompanija. Sekretarijat za privredu u aprilu i maju daje subvencije i podsticaje za organsku proizvodnju, pčelare, obuke. Sve informacije će biti na sajtu Sekretarijata za privredu i sajtu Grada Beograda – navela je Tijana Maljković.

Savet za zapošljavanje Grada Beograda je, implementacijom Akcionog plana zapošljavanja, na radionicama upoznao polaznike sa pravnim oblicima osnivanja, poreskim i drugim finansijskim obavezama, pisanjem biznis-plana, procedurama Fonda za razvoj za kredite za početnike i start-ap kreditima, ostalim mogućim izvorima finansiranja dostupnim na našem tržištu, kao i komunikacionim strategijama i veštinama poslovne komunikacije.

 

Događaju su prisustvovali i predstavnici Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograda, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Fonda za razvoj, Gradskog centra za socijalno preduzetništvo i Privredne komore Beograda.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…