Održan Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva

Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva je održan 15. marta 2016. godine u Kolarčevoj zadužbini, u organizaciji Sekretarijata za privredu grada Beograda i članica Saveta za zapošljavanje Grada: Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Beograd, Privredna komora Beograda, Turistička organizacija Beograda.

Sajam je okupio 48 kompanija u vlasništvu žena sa ciljem promovisanja njihovih proizvoda i usluga kako bi se motivisale i druge potencijalne preduzetnice da započnu vlastiti posao.

Sajam ženskog preduzetništva je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali i tom prilikom istakao da ova manifestacija potvrđuje “da smo na dobrom putu da obezbedimo rodnu ravnopravnost i u biznisu”.
“Jedan od načina podrške je ulaganje u žensko preduzetništvo za koje je u budžetu Grada za ovu godinu namenjeno 5 miliona dinara”, rekao je Mali. Gradonačelnik je takođe istakao da žene preduzetnice u 2016. godini mogu ravnopravno da konkurišu i za ukupne gradske subvencije namenjene preduzetništvu u iznosu od 62 miliona dinara i naglasio da samohrani roditelji imaju prednost u dobijanju ovih podsticaja.

Predstavnici Regionalne agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, Ljiljana Marković i Nikola Vujinović predstavili su prisutnim damama programe i obuke koje će Agencija besplatno sprovoditi u 2016. godini, za koje mogu ravnopravno da se prijave, kao i izvore finansiranja za unapređenje i razvoj poslovanja.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…