TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023

Javni poziv za učešće na predstojećem Međunarodnom opštem privrednom sajmu „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023“ otvoren je do petka, 20. oktobra

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem Međunarodnom opštem privrednom sajmu „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2023“ koji se održava u Tirani, Albanija, u periodu od 6. do 9. decembra 2023. godine.

Međunarodni sajam privrede u Tirani je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Albaniji. Na sajmu održanom 2022. godine, svoju ponudu predstavilo je 240 izlagača, dok je sajam posetilo više od 12.000 posetilaca. Budući da je ovaj sajam po profilu opšti, na njemu se tradicionalno predstavljaju proizvodi poljoprivredne i prehrambene industrije, metalske i građevinske industrije,  industrije tekstila i nameštaja, automobilske industrije, visokih tehnologija, kao i usluga turizma.

Tržište Albanije sve je interesantnije za privrednike iz Srbije, koji u sve većem broju ostvaruju saradnju sa albanskim partnerima, a beleži se i znatan broj domaćih privrednih subjekata koji planiraju da osnuju svoja predstavništva, investiraju ili su već nastupili na ovom tržištu, bilo kupovinom ili osnivanjem novih privrednih društava. U prilog ovome govori i činjenica da spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Albanije već duži period ima „dvocifreni“ trend porasta, koji je nastavljen čak i tokom krize izazvane pandemijom virusom korona 2020. godine.

Bržoj, jednostavnijoj i jeftinijoj trgovini između Srbije i Albanije, doprinosi i regionalna inicijativa, „Otvoreni Balkan“, čije članice su Srbija, Albanija i Severna Makedonija. Primena sporazuma koji se odnose na slobodno kretanje roba je  dovelo do značajnog skraćenja uvozno-izvoznih procedura i ubrzalo protok roba graničnih prelaza između Srbije i Albanije.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji, koji se bave proizvodnjom ili preradom roba iz privrednih sektora koji mogu biti zastupljeni na sajmu.

Javni poziv za učešće otvoren je do petka, 20. oktobra 2023. godine, do 16.30 časova.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…