BESPOVRATNA SREDSTAVA ZA NABAVKU OPREME

Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku Evropske unije, raspisuje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama

Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji se delom finansira iz sredstava Evropske unije (IPA 2019), dodeljuje bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke nove opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara, kao i nove opreme za izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Minimalna sopstvena sredstva podnosilaca zahteva iznose pet odsto od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga, lizing kompanije.

 

Spisak odabranih poslovnih banaka i lizing kompanija:

1. NLB KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD

2. OTP Banka A.D.

3. Banka Poštanska Štedionica A.D.

4. PROCREDIT BANK A.D. Beograd

5. BANCA INTESA A.D. Beograd

6. EUROBANK DIREKTNA AD BEOGRAD

7. ERSTE BANK A.D. Novi Sad

8. HALKBANK, Beograd

9. Intesa Leasing Beograd

10. UniCredit Leasing Srbija DOO Beograd

11. S-LEASING DOO Beograd

 

Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi oko 1,4 milijarde dinara.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31.12.2023. godine

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su OVDE.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…