ISTER Praktični vodič za mapiranje zainteresovanih strana

Prva publikacija ISTER projekta "Praktični vodič za mapiranje zainteresovanih strana" predstavlja metodologiju za identifikovanje i mapiranje institucija, organizacija, udruženja, pojedinaca i drugih stejkholdera koji predstavljaju potencijalno ključne aktere u procesu zaštite i valorizacije rimskog kulturnog nasleđa na teritorijama zemalja učesnica ISTER projekta, koji se implementira u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

Vodič daje uvid u proces identifikovanja i mapiranja zainteresovanih strana iz različitih tematskih polja i geografskih područja, okupljenih u okviru projekta u višeslojne stejkholder grupe sačinjene od organizacija i pojedinaca sa različitim ekspertizama i nivoima moći, a čije znanje i uticaj na lokalnom/regionalnom/nacionalnom nivou predstavlja dragoceno bogatstvo za razumevanje i oblikovanje strateških alata za zaštitu i valorizaciju rimskog kulturnog nasleđa.

 

Pristup predstavljen u ovom vodiču pomogao je ISTER projektnim partnerima u njihovom nastojanju da bolje razumeju interese i nivo uticaja zainteresovanih strana, kao i u pogledu strateškh veza koje se mogu uspostaviti među njima kako bi se postigli najbolji rezultati.

 

Krajnji cilj vodiča je prevesti čitav proces mapiranja zainteresovanih strana u jednostavan za praćenje, korak po korak priručnik za upotrebu u budućim mapiranjima potencijalnih aktera na lokalnom i regionalnom nivou, izgradnji kapaciteta teritorijalnih projektnih partnera i uspostavljanju radnih grupa za podršku različitima fazama implementacije ISTER projekta.

 

Vodič je dostupan na engleskom jeziku i možete ga preuzeti ovde.

 

Pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…