Отворене номинације за избор “Женe предузетнице године са Западног Балкана”

Савет за регионалну сарадњу (RCC)  је објавио почетак номинација за избор Жена предузетница са Западног Балкана за 2023. годину

Савет за регионалну сарадњу (RCC), трећу годину заредом, позива појединце, представнике јавних и приватних институција, организације и све заинтересоване да номинују своју предузетницу године у најмање једној од следећих шест категорија:

  • Жена еколошка предузетница - из сектора производа или и услуга којима се умањује еколошка штета, употребљавају чишће технологије и програм едукације за „зелена” радна места;
  • Жена предузетница у уметности - из сектора уметности, културе, дизајна, моде, животног стила и заната;
  • Жена предузетница у ИКТ сектору - из сектора информационих и комуникационих технологија и иновативних решења;
  • Млада жена предузетница - за жене предузетнице до 35 година старости;
  • Жена предузетница у туризму;
  • Жена предузетница звезда друштвених медија - која је покренула, односно развила посао користећи моћ друштвених мрежа.

Право на номинацију има свака жена која је држављанка једне од економија западног Балкана, и која је власница предузећа регистрованог пре 31. јануара 2023. године.

Номинације су отворене до 26. фебруара 2024. године. Након процеса селекције, добитнице ће бити позване да учествују на свечаном догађају додељивања признања.

Више информација о захтевима за номинацију, категоријама и процесу селекције можете пронаћи овде.

Жене предузетнице западног Балкана године званично су лансиране 2022. године као начин да се признају жене које су покренуле и развиле свој посао и допринеле новим и одрживим пословима за друге у нашем региону. Признање се организује као део Акционог плана за заједничко регионално тржиште 2021-2024. и иницијативе RCC - Економско оснаживање жена, а које финансира Европска унија.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…