Print this page
Digitalna transformacija na delu: RAS i JICA uvode online treninge mentora

Razvojna agencija Srbije (RAS) je, u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), u skladu sa COVID-19 situacijom, digitalizovala treninge mentora za potrebe projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2“, a koji se od 2018. realizuje u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

Svi treninzi koji se u okviru Projekta realizuju, do daljnjeg će se održavati ONLINE.

Zahvaljujući Zoom aplikaciji juče je uspešno održan trening trenera iz akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, a sve u cilju što efikasnije primene alata za buduće online treninge. Treningu su prisustvovali i članovi RAS tima za realizaciju Projekta, a treneri mentora su pokazali ne samo da su spremni za nove alate komunikacije, već i da imaju brojne ideje kako da online obuku novih mentora učine što produktivnijom i efikasnijom.

Već sledeće nedelje treneri mentora iz Srbije će na Zoom platformi početi sa obukom novih mentora uključenih u projekte partnerskih insituacija u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Sve dok zdravstvena situacija ne bude bila stabilna u okviru ovog Projekta održavaće se i online treninzi na relaciji Japan – Srbija, gde će i mentori iz Srbije dobijati online obuku od strane japanskih eksperata. 

Interesovanje za besplatan mentoring za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, je iz godine u godinu sve veće, a prelazak na ONLINE treninge mentora pokazuje kvalitet Projekta i spremnost svih mentora da odgovore na svaki izazov i nađu najbolje rešenje za njegov uspeh.

Tehnička podrška i domaćini ovog Projekta na Zoom platformi su predstavnici Pro PR.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…