Predstavnici Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) ugostili su danas člana gradskog veća iz Atlante, SAD g. Kvanzu Hola. Pored g. Nikole Vučeljića i g. Vasilija Ljubinkovića iz agencije, sastanku su prisustvovali g. Marko Stojanović, v.d. direktora Doma Omladine Beograd, gđa Stela Petrović iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i gđa Tatjana Antić iz Turističke organizacije Srbije.

 

Na sastanku su razmatrani različiti vidovi i mogućnosti saradnje između Atalante i Beograda, sa akcentom na sferu kulture, umetnosti, inovacija i brendiranja grada Beograda. G. Hol se založio za snažno partnerstvo između dva grada i predložio nekoliko konkretnih ideja za saradnju poput avio linije Beograd-Atlanta, koju bi realizovala Er Srbija, razmene studenata u okviru koledž i studentskih programa, studijske posete direktora beogradskih preduzeća i gradskih zvaničnika Atlanti, radi razmene dobrih praksi dva grada, itd.

G. Vučeljić je pozdravio inicijativu gosta iz SAD i izrazio uverenje u uspešnu saradnju u budućnosti između dva grada.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…