Print this page
Završeno pilotiranje InnoSchool inovativnog sistema učenja u odabranim beogradskim srednjim školama

Pilotiranje InnoSchool inovativnog programa učenja (ILS-a) u Srbiji započeto je 1. oktobra 2020. i završeno krajem februara 2021. godine.

ILS je program učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu koji kombinuje tradicionalne nastavne metode predavanja u učionici sa onlajn ozbiljnom igrom (InnoSchool igricom) i na taj način pomaže u stvaranju sledeće generacije socijalnih preduzetnika i inovatora. Atraktivnost ovakvog vida učenja ogleda se u njegovom obrazovno-zabavnom karakteru, gejmifikaciji obrazovnog sadržaja kroz igricu i integraciji objava postignutih rezultata tokom igranja igrice sa društvenim mrežama.

 

U pilotiranju ILS-a učestvovalo je 350 učenika i 26 nastavnika iz 10 beogradskih srednjih škola, koji su po prvi put primenili ovaj alat u nastavi i testirali njegov učinak na razvoj i obrazovanje učenika u domenu preduzetništva, socijalnog preduzetništva i socijalnih inovacija.

 

ILS je pilotiran kao deo redovnih časova ili kao vannastavna aktivnost. U skladu sa prethodnim znanjima, učenici su u okviru igrice birali osnovni ili napredni nivo; igrica ih je dalje postupno vodila kroz 5 tj. 6 nivoa (obrazovnih celina) i upućivala u izazove i potrebe savremenog društva, osnove socijalnog preduzetništva i sve segmente važne za rad jednog socijalnog preduzeća tj. izradu poslovnog/biznis plana osmišljenih socio-poslovnih ideja.

Najbolji učenički timovi iz škola koje su igrale igricu na naprednom nivou, svoje socio-poslovne ideje predstaviće na međuškolskom takmičenju koje InooSchool projekat organizuje 25. marta 2021. godine.

 

Uz međusobnu saradnju i podršku InnoSchool projektnog tima, direktora škola i svih nastavnika koji su učestvovali u pilot programu, mnogobrojnim učenicima otvorena su vrata sticanja novih znanja i veština u oblasti socijalnog preduzetništva, omogućeno im je da sagledaju probleme društva i dođu do inovativnih ideja za njihovo rešavanje, a istovremeno je dat podsticaj kreativnom razmišljanju i omladinskom preduzetničkom angažovanju.

 

InnoSchool je projekat koji se realizuje u okviru Transnacionalnog programa Dunav u 9 evropskih država. Projekat u Srbiji sprovodi Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao pridruženog strateškog partnera.

 

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama za najnovije vesti:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…