Print this page
Upoznajte InnoSchool pilot škole: Poljoprivredno-hemijska škola

Poljoprivredno-hemijska škola pod ovim nazivom postoji od 1990. godine.

U dva područja rada: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i hemija, nemetali obavlja se obrazovanje, vaspitanje i osposobljavanje učenika u obrazovnim profilima III i IV stepena stručne spreme. U oba područja rada pojedini obrazovni profili se prožimaju još od 1977. godine kroz razne obrazovne centre u Obrenovcu.

Učionice, kabineti, multimedijalni kabineti i laboratorije koje se nalaze u sklopu škole opremljeni su najsavremenijom opremom u cilju realizacije svih oblika nastave, što je i rezultiralo dobijanjem najveće ocene prilikom spoljašnjeg-eksternog vrednovanja škole.

U školi postoji 20 različitih sekcija, nekoliko proširenih delatnosti i učenička zadruga. Posebna pažnja se poklanja razvoju preduzetništva i praktičnih veština kod učenika. Osnovni moto škole je “da škola bude po meri učenika, a prema potrebama pre svega lokalne samouprave”.

Sa konceptom preduzetništva i preduzetničkim poslovanjem učenici se upoznaju i kroz vannastavne aktivnosti. Škola podstiče stvaranje preduzetničke kulture među učenicima koji su aktivni učesnici takmičenja „Poslovni izazov” organizacije „Dostignuća mladih u Srbiji”, što je podstaklo interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Programom rukovodi Tatjana Mićović-Filipović uz učešće Jelene Tomović, Dragane Stanojević i Jelene Ranković i podršku direktora škole Dragoljuba Zlatanovića.

 

 

Za više informacija posetite zvaničnu prezentaciju škole na: http://www.polj-hemskola.edu.rs

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…