Print this page
Upoznajte InnoSchool pilot škole: Savremena gimnazija

Savremena gimnazija je škola u kojoj mladi na kreativan i moderan način uče o svetu oko sebe i koja nudi inspirativnu sredinu za usvajanje novih, modernih znanja i veština.

Nastavni programi predstavljaju spoj svetski priznate metodike i upotrebe informacionih tehnologija u učenju. Ono što ovu školu čini drugačijom nije samo savremen pristup radu već i profesori modernih shvatanja, koji kroz mentorski rad učenicima razvijaju unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju.

Savremena gimnazija je ustanova opšteg vaspitno-obrazovnog tipa, koja učenicima pruža najkvalitetnije četvorogodišnje obrazovanje, obezbeđujući im pritom direktnu prohodnost na visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Školovanje je protkano istraživanjem, druženjem i zabavom. U ovoj školi učenici uče ne zato što moraju, već zato što žele. Velika pažnja usmerava se na kreativnu i interaktivnu nastavu, kao i na motivisanje učenika da svoja znanja praktično primenjuju na najbolji mogući način.

Imajući u vidu suvremeni pristup učenju kroz zabavu, ne čudi interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Ovaj program komplementaran je sa ambijentom učenja u Savremenoj gimnaziji, pogotovo što se odvija u onlajn okruženju. Savremeno učenje, posebno u današnjoj situaciji, zahteva korišćenje različitih informacionih tehnologija, te škola veruje da će učenici biti uspešni u aktivnostima programa, a svakako će biti u prilici da sagledaju mogućnosti preduzetničkog i iskustvenog učenja. Pilotiranje programa odvija se uz podršku direktorke Milke Keser, dok vođstvo i koordinaciju preuzimaju Marija Milić i Draško Beguš.

Za više informacija posetite https://www.savremena-gimnazija.edu.rs/#ds i pogledajte kratak film o školi na sledećem linku: https://youtu.be/5IJzgtuBLe0

 

Pratite nas i upoznajte ostale učesnike InnoSchool Pilot programa:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…