Utisci nastavnika o InnoSchool pilot programu

Pilotiranje InnoSchool inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS) započeto je 1. oktobra 2020. godine u  deset beogradskih srednjih škola.

Poslušajte utiske nastavnika koji po prvi put primenjuju ovaj sistem u nastavi i testiraju njegov učinak na razvoj i obrazovanje učenika u oblasti preduzetništva, socijalnog preduzetništva i socijalnih inovacija.

 

”ILS kao alat, socijalno preduzetništvo i, uopšte, preduzetništvo, treba da budu deo nastavnog plana i programa u srednjim školama zbog toga što utiču na razvijanje ključnih učeničkih sposobnosti i kompetencija.”

 Ana Kovačević, nastavnica Šeste Beogradske gimnazije

 Ceo intervju pogledajte na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=dzIyOKeOJUo&feature=youtu.be

 

”Program podstiče učenike na kreativno razmišljanje. Učenici su aktivni učesnici u procesu učenja. Osim osnovnih znanja iz socijalnog preduzetništva učenici razvijaju digitalnu pismenost i pomažu jedni drugima u rešavanju zadataka i savladavanju gradiva.”

 Snežana Milinković, Tehnička škola GSP

 

”Ono što je zanimljivo jeste da je alat koji je učenicima inače blizak – ”igrica” – dobio edukativan značaj. Učenici kroz igru uče i prolaze sve segmente preduzetništva.”

 Snježana Đurđević, Peta ekonomska školaRakovica

 Ceo intervju pogledajte na sledećem linku:

https://www.facebook.com/1449554421955135/videos/689991311691390

 

Pratite nas na društvenim mrežama i budite u toku sa InnoSchool dešavanjima – novim informacijama o pilot programu, utiscima nastavnika i učenika i ostalim događajima: 

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l  

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…