Директор Регионалне aгенције за развој и европске интеграције Београд (РАРЕИ) г. Никола Вучељић и директор Сектора порактивних програма и саветодавних услуга г. Мико Курви потписали су у Београду Споразум о сарадњи.

 

Већински власник компаније је Удружење финских локалних и регионалних власти (96%), које подстиче могућности за рад и сарадњу локалних власти и јачање њихове виталности и одрживости за добробит становништва. Компанија у име удружења финских регионалних и локалних власти обавља послове у области развоја јавног сектора, менаџмент консалтинга, одржавања мултисекторских обука и урбанизмом као и реконструкцијом и изградњом објеката.
Предмет овог Споразума је обезбеђивање механизама за техничку сарадњу између ФЦГ-а, РАРЕИ ради развијања заједничких активности са циљем постизања, пре свега, што успешније сарадње између Републике Србије и Финске, и то путем преношења најбоље праксе у области руковођења локалним самоуправама и јавним предузећима, ефективног и ефикасног управљања међународним инфраструктурним пројектима, као и изградње институционалних капацитета.
Додатно, овај Споразум о сарадњи склапа се са намером да подстиче сарадњу са Удружењем финских локалних и регионалних власти (Суомен Кунталиитто), које су оформиле градови и општине из Финске, са циљем подстицања могућности за рад и сарадњу локалних власти у Финској и Републици Србији, као и јачање њихове виталности за добробит становништва.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…