Print this page

Директор Регионалне агенције за развој и европске интеграције (РАРЕИ) , гдин Никола Вучељиц учествовао је на медјународној конференцији “Регионални потенцијали у функцији развоја Србије“, коју је организовала Национална агенција за регионални развој у Сава Центру.

 

Никола Вуцељиц, Београд -Осврнуо бих се на остварене резултате у овој години где је РАРЕИ оборила рекорд у пружању директне услуге за 800 микро, малих и средњих предузећима. Такође, као додатну вредност, креирали смо и отворили Канцеларије за брзе одговоре привреди пре три месеца, и данас је то веома успешан и функционалан пројекат, који је номинован и наградјен медаљом Дискоболос за најбоље wеб остварење у 2014. години. – рекао је Вучељић.

Вучељић је представио и друге резултате које је РАРЕИ остварила а међу којима су и нацрт стратегије развоја Београда 2015-2020, затим обезбеђивање средстава из ИПА фонда за санацију и превенцију поплава која ће бити на располагању граду у првом кваралу 2015. године као и успешно спроведене обуке Градске Управе града Београда из области управљања пројектним циклусом за писање и имплементацију ЕУ фондова.

-Београд као највећи регионални центар овог дела Европе треба да заузме водећу улогу у регионалном развоју наше земље, имајући у виду своје компаративне предности, геостратешки положај и институционалне капацитете. Један од примарних задатака Београда, као региона и метрополе је повећање међународног значаја и улоге, путем вишеслојне сарадње са водећим европским градовима и регионима- казао је Вучељић.

РАРЕИ ће отворити сарадњу и са Регионалним разовојном агенцијом Љубљана, где ће заједно наступати на пројектима из области регионалног развоја.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…