Радионица „Информацијом до циља”, намењена привредницима који већ послују на територији града Београда, трајаће од 15. до 18. јуна у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору.
 
Члан Градског већа Драгомир Петронијевић је рекао да ће привредници на тој радионици моћи да добију информације о свим субвенцијама, помоћи и повољним кредитима.
 
– За учешће у радионици заинтересовани могу да се пријаве „Беоком сервису” или преко онлајн пријаве на сајту Града Београда. Пријављивање је до недеље, а радионица почиње у понедељк у 11 сати у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића. Пожељно је да до два представника заинтересованих компанија дођу на радионицу. Отворени смо да сва њихова питања, предлоге и сугестије уврстимо у имплементацију Локалног акционог плана за запошљавање. Покушавамо да направимо сервис грађана и привреде и да заједно са њима креирамо пословну политику града – објаснио је Петронијевић и додао да је уз помоћ радионице „Знањем до циља” отворено више од 30 предузећа.
 
Секретарка за привреду Тијана Маљковић је истакла да тај секретаријат као ресорни у Граду Београду за помоћ привредницима и развој производње малих и средњих предузећа такође учествује у овом пројекту.
 
– Већ смо кренули са јавним позивима за пољопривреду и привреду. Управа за пољопривреду објавила је четири јавна позива, повећање органске производње у повртарству и поврћарству, обуку за органску производњу, обуку и опрему за пчеларе. Важно је да помогнемо производњу и појачамо конкурентност. Што се тиче малих и средњих предузећа имамо објављен јавни позив који је везан за повећање производње, капацитета, као и запошљавања – прецизирала је Тијана Маљковић.
 
Директор филијале за град Београд Националане службе за запошљавање Љубица Ђорђевић је казала да ће НСЗ у понедељак представити јавне позиве који су расписани.
 
– Јавни позиви су ове године оријентисани на приватни сектор и намењени су теже запошљивим лицима. Овим сетом од десетак програма и мера биће обухваћено око 2.500 лица, а ту је и око 500 лица која ће бити ангажована на програму спровођења јавних радова. НСЗ је иницирала програм Локални акциони план запошљавања у сарадњи са градом, где је град учествовао са 15 милиона динара, а република са 5,5 милиона. Тим средствима ћемо још око 200 лица обухватити програмима стручне праксе, програмом јавних радова и програмом стицања практичних знања – навела је она и додала да је од јануара до маја ове године у односу на исти период прошле године запошљавање повећано за 18 процената.
 
Конференцији су присуствовали и Живојин Стјепић из Привредне коморе Београда, директор филијале Београд Фонда за развој Републике Србије Милан Љушић и директор Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београда Снежана Радиновић.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…