Послодавци чији запослени обављају радне задатке у периоду од 17 до 05 часова, и имају сагласност да су изузети од Наредбе о забрани и ограничењу кретања лица на територији Републике Србије, имају обавезу да сваком запосленом издају одговарајућу ПОТВРДУсаопштило је Министарство привреде.

Потврде морају бити на јединственом - типском обрасцу и у другој форми неће бити узимане у обзир приликом провере на терену. У наставку преносимо обавештење Министарства привреде у целини.

ОБАВЕШТЕЊЕ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА

Обавештамо привредне субјекте да су дужни да сваком запосленом лицу које радне задатке обавља у периоду од 17 до 05 часова, а за које је добијена сагласност да је изузето од примене Наредбе о забрани и ограничењу кретања лица на територији Републике Србије издају одговарајућу Потврду.

Форму ове потврде можете преузети на овом линку.

Послодавац који има до 100 запослених у смени која траје у периоду забране кретања, потврду издаје на дневном нивоу, док послодавац који има више од 100 запослених у смени која траје у периоду забране кретања потврду издаје на недељном нивоу, за свако запослено лице за које је добијена сагласност Министарства унутрашњих послова да су изузети од примене наведене наредбе.

Посебно истичемо да ће почев од 28. марта 2020. године од 17,00 часова, приликом контроле поштовања Наредбе о забрани и ограничењу кретања лица на територији Републике Србије, припрадници Министарства унутрашњих послова тражити на увид Потврду издату од стране послодавца, која ће важити искључиво уколико се лице налази у бази података Министарства унутрашњих послова и за које је добијена сагласност да су изузети од примене Наредбе о забрани и ограничењу кретања лица на територији Републике Србије.

Министарство унутрашњих послова ће прихватати и потврде у електронском облику  (скенирана потврда на телефону, таблету и сл.)

ОБРАЗАЦ ПОТВРДЕ (WORD)

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…