Развојна Агенција Србије покренула кампању „Креирај живот“

Развојна агенција Србије (РАС) покренула је кампању „Креирај живот“ која обухвата осам програма подршке намењеним микро, малим, средњим предузећима и предузетницима.

На званичном представљању програма подршке у просторијама РАС, речено је да ће у 2017. бити додељена бесповратна средстава кроз суфинансирање и то: до 70% за почетнике, до 50% за постојеће фирме и до 60% за организације и институције.

„За првих шест програма, намењених почетницима у пословању, унапређењу конкурентности, унапређењу економског развоја, иновацијама, наступу на страним тржиштима и промоцији извоза опредељено је 435 милиона динара. Ти програми ће већ од понедељка бити доступни привредницима. Поред тога, у наредне две недеље биће на располагању и програм менторинга, за који је издвојено око 20 милиона динара, као и програм за подршку привредницима који отварају нова радна места, а који се спроводи по Уредби о привлачењу инвестиција Владе Србије“, истакао је в.д. директора РАС Жељко Сертић.

Сертић је додао да ће за спровођење програма широм Србије од великог значаја бити мрежа од 16 регионалних развојних агенција, а које ће бити на располагању привредницима за више информација. Одржан је и састанак представника РАС-а и мреже од 15 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА), са циљем представљање програма подршке РАС у 2017. години.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац рекао је да је расписивање програма део глобалног плана државног развоја вертикалне индустријске политике. Он је такође додао да је држава обезбедила средства за бројне програме и то не само из будџета, већ и из међународних финансијских институција попут Светске банке и Немачке развојне банке КфW.

Слоганом „Креирај живот“, РАС поручује предузетницима да су они кључни доносиоци одлука у свом животу и да доношењем правовремених одлука могу да креирају живот по својој мери.

За све додатне информације можете се обратити Развојној агенцији Србије.
Контакт: Јасмина Симић, јасмина.симиц@рас.гов.рс ,
Телефон: +381 64 801 86 18; +381 11 33 98 900

Преузмите јавни позив:

Јавни позив за учешће у програму подршке почетницима за започињање посла - Старт Уп

Јавни позив за учешће у програму подршке пројектима за унапређење економског развоја

Јавни позив за учешће у програму подршке иновативним ММСПП

Јавни позив за учешће у програму подршке развоју конкурентности ММСПП

Јавни позив за учешће у програму подршке извозницима

Јавни позив за учешће у програму промоције извоза

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…