Print this page
Slush - prilika za predstavljanje na najvećoj startap konferenciji u Evropi

Domaćim startapima i ove godine, treći put za redom, nudi se prilika da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na dvodnevnoj konferenciji Slush koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju (Finska).

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im Accelerator program daje priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju.

Lokalno takmičenje Slush će se održati 6. septembra u Beogradu u Naučno tehnološkom parku „Beograd“. Ambasada Finske i Fond za inovacionu delatnost pozivaju startape da se prijave za lokalno takmičenje do 1. septembra 2017. godine putem Aplikacionog formulara na linku: http://www.inovacionifond.rs/Slush/.

Tema ovogodišnjeg takmičenja su održive inovacije. Idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja – bez sektorskih i geografskih ograničenja; imaju iskustvo i potencijal za rast; veštine i želju da postignu uspeh; poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali je i dalje u ranoj fazi razvoja, kao i prototip u radnoj fazi. Radni jezik takmičenja je engleski.

Lokalno takmičenje Slush u Srbiji se održava od 2015. godine. Na lokalnom takmičenju žiri će izabrati tri tima, a finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika. Srbija je jedna od 20 zemalja širom sveta u kojima će tokom leta biti održana lokalna takmičenja. Pobednici prethodna dva bile su niški Neopix sa igricom za mobilne platforme They Mean Well i novosadski OrganicNet sa onlajn platformom koja povezuje proizvođače organske hrane i one koji žele da žive i da se hrane zdravo. Obe su učestvovale na Slush konferenciji u Helsinkiju i u programu Slush Global Impact Accelerator.

Šta je Slush?

Na konferenciji Slush startapi imaju priliku da predstave svoje ideje međunarodnim investitorima i stručnoj javnosti. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 17,5 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.300 startapa i 1.110 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 30. novembra i 1. decembra. 

Šta je Slush Global Impact Accelerator?

U partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova Finske i međunarodnim organizacijama, među kojima je i Fond za inovacionu delatnost u Srbiji, Slush Global Impact Accelerator (GIA) organizuje program podrške osnivačima startapa u razvijanju poslovnih ideja, uspostavljanju mreže kontakata, povezivanju sa investitorima i potencijalnim partnerima, kao i predstavljanju svojih proizvoda na Konferenciji Slush. Program obuhvata rad sa mentorima pre Konferencije i lokalni pripremni program (boot camp) u periodu od 22. novembra do 2. decembra. Prošle godine u programu je učestvovalo 40 startapa iz 21 zemlje. Sve troškove puta i boravka snosi finski organizator. 

Sve dodatne informacije možete dobiti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…