Print this page

Fond za inovacionu delatnost je 2. aprila 2018. godine objavio javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama - Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Tokom trajanja javnog poziva, u aprilu i maju, Fond će organizovati prezentacije i radionice ova dva programa, Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija u opštinama i gradovima širom Srbije.

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu, dok je Program sufinansiranja inovacija namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. U zavisnosti od programa, inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada do 300 hiljada evra.  U 2018. godini opredeljeno je 400 miliona dinara za ova dva programa. 

Poziv za dostavljanje prijava za finansiranje inovativnih projekata otvoren je od 2. aprila do 1. juna 2018. godine do 15 časova.

Sve detalje o programu i uslovima zainteresovana preduzeća mogu pronaći na internet prezentaciji Fonda za inovacionu delatnost. Prijave se dostavljaju putem portala Fonda.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…