Print this page
Predstavljanje Innoschool projekta na Meetup Startup događaju tokom Evropske nedelje preduzetništva

U organizaciji Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, ovogodišnja Evropska nedelja preduzetništva, održana 9. i 10. decembra 2019. godine, ponela je naziv MEETUP STARTUP sa ciljem predstavljanja uspešnih preduzetničkih priča i uz organizaciju mnogobrojnih panela i radionica.

Dvodnevno dešavanje otvorili su prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Snežana Radinović, direktorka RAREI Beograd i Katarina Obradović - Jovanović, pomoćnica ministra Ministarstva privrede.

Od značajnih pitanja koja su bila razmatrana tokom događaja, počev od „Kako unaprediti poslovanje“ do „Zašto je start-up važan za razvoj ekonomije“, uz učešće velikog broja predstavnika beogradskih srednjih škola u okviru panela na temu „Mladi i preduzetništvo“, predstavljen je i projekat InnoSchool.

Cilj projekta je podsticanje preduzetničkog duha i socijalnih inovacija kod učenika srednjih škola putem razvoja, testiranja i uvođenja inovativnog InnoSchool sistema učenja koji kombinuje obrazovne tehnike privlačne mladima. Učenicima i predstavnicima škola prezentovani su dosadašnji rezultati, kao i aktivnosti koje predstoje u narednom periodu realizacije projekta. Najavljena je i nova mogućnost za učešće beogradskih srednjih škola u pilotiranju InnoSchool sistema učenja koja će, zbog velikog interesovanja, biti ponovo otvorena u februaru 2020. godine: uz već potvrđeno učešće 10 škola tokom školske 2020/2021. godine, još nekoliko će imati priliku da se pridruži testiranju inovativnog programa učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu.

Evropska nedelja preduzetništva je inicijativa Evropske komisije i obeležava se u 37 gradova u Evropi, među kojima je i Beograd. Fokus je na promociji preduzetništva među mladima, budućim nosiocima promena u društvu.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama za više informacija o projektu, najnovijim vestima i događajima:

Facebook: 

https://www.facebook.com/regionalnaagencijazarazvojievropskeintegracije/

Twitter (@RareiBeograd):

https://twitter.com/RareiBeograd

 

Projekat InnoSchool se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…