Print this page
InnoSchool projekat počeo sa sprovođenjem - održan početni partnerski sastanak

Predstavnici RAREI projektnog tima su tokom 25-27. septembra 2018. godine, zajedno sa predstavnicom Ministarstva prosvete, učestvovali na sastanku partnera i promotivnoj konferenciji povodom otvaranja i početka realizacije projekta, koji su održani u Jablonecu i Liberecu, Češka Republika.

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd u svojstvu partnera sprovodi projekat u okviru Intereg Dunavskog transnacionalnog programa pod nazivom „Strengthening social innovation and entrepreneurial spirit of secondary schools’ students by using highly innovative Learning System“, akronim InnoSchool, u periodu od 1. septembra 2018. do 31. avgusta 2021. godine (trajanje projekta je 36 meseci).

Vodeći partner na projektu je Centar za inovacije DEKS (”DEX Innovation Centre”) iz Češke Republike. Projekat je značajnog regionalnog karaktera i realizuje se u devet država Dunavskog regiona u saradnji sa ukupno 17 partnera. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učestvuje u projektu u svojstvu pridruženog strateškog partnera iz Srbije.

Projekat prepoznaje potrebu za sistemskim promenama u obrazovanju mladih radi jačanja preduzetničke kulture i njihovog povećanog angažovanja u oblasti socijalnih inovacija. Opšti cilj projekta podržava razvijanje preduzetničkog duha kod srednjoškolaca putem pilotiranja i uvođenja inovativnog sistema učenja koji se bazira na metodu digitalne interaktivne igre.


Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…