Print this page
Upoznajte InnoSchool pilot škole: Šesta beogradska gimnazija

Šesta nepotpuna muška realna gimnazija u Beogradu osnovana je 1933. godine Ukazom kralja Aleksandra Prvog.

Škola je prvobitno useljena u zgradu u ulici Vojvode Dragomira broj 5, a već 1936. preseljena je u Bulevar kralja Aleksandra 77 zbog povećanog broja učenika i odeljenja. Izgradnja nove školske zgrade započeta je 1939. godine po projektu arhitekte Zrnića, a 1958. godine, nakon jedne od reorganizacija gimnazija, Deveta i Sedma spojene su u Šestu beogradsku gimnaziju koja pod ovim nazivom postoji do danas. 

Po svim standardima obrazovne prakse „Šesta“ je moderna škola sa stručnim nastavnim kadrom i savremenom opremom. Mnogi današnji akademski nastavnici, političari, glumci i druge javne ličnosti bili su đaci Šeste beogradske gimnazije.

Škola aktivno podstiče preduzetništvo među svojim učenicima i učestvuje u domaćim i međunarodnim projektima koji se bave ovim i povezanim temama. Tako ne čudi interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. „Šesta“ je jedna od prvih škola u kojoj je počelo pilotiranje ovog programa uz vođstvo i koordinaciju Ane Kovačević i Gordane Ćeranić, i podršku direktora Radeta Zejaka.

Za detaljne informacije o „Šestoj” posetite zvaničnu prezentaciju na: http://vigimnazija.edu.rs i poslušajte himnu škole klikom na sledeći link: https://youtu.be/xXKH7pDAY1k

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…