Више од 2.000 микро, малих и средњих предузећа и предузетника у Србији до сада је користило бесплатне услуге ментора у циљу побољшања пословања, а данас су додељена признања за три најуспешнија ментора у 2017. години.

 

Признања „MENTOR AWARD 2017“ су, у оквиру пројекта "Успостављање и промоција менторинг услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у земљама Западног Балкана, Фаза 2", уручена Љиљани Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, Бобану Костадиновићу из Регионалне агенције за развој источне Србије „РАРИС“ и Ивану Михајловићу из Регионалне развојне агенције Југ.

Додела признања и дводневни скуп ментора реализује Развојна агенција Србије (РАС) уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу JICA.

Најбоље менторе бирали су сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима које су обучавали. Главни циљ целог догађаја јесте размена искустава са терена и изналажење нових начина за унапређење помоћи предузећима. Признања су осмишљена од стране консултаната из Јапана и обухватају учешће свих ментора из Србије који су радили директно са предузећима.

Признања су доделили Хидео Кобајаши (JICA Balkan Office), Катарина Обрадовић Јовановић (помоћник министра у Министарству привреде Републике Србије), Ана Жегарац (директорка Сектора за планирање и развој Развојне агенције Србије), JICA консултанити из Јапана: Такаши Кимура, Масаши Такано; Данијела Чабаркапа (извршна директорка Јапанске пословне алијансе у Србији).

Током прве фазе пројекта, око 2.000 корисника у Србији изразило је задовољство услугом менторинга и оценило да им је та услуга помогла да сагледају актуелног пословање својих фирми, истраже тренутне проблеме и сметње за напредовање, дефинишу потенцијале за раст и креирају стратегију за даљи развој. Тренутно је новим корисницима за Фазу 2 на располагању више од 50 акредитованих ментора, који ће се сусрести са новим изазовима, али захваљујући чијем знању и искуству ће многе компаније побољшати своје пословање.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…