Print this page
Усвојен Локални акциони план запошљавања за 2017. годину

Градски одборници усвојили су на данашњој седници Локални акциони план запошљавања Града Београда за 2017. годину.

Према речима члана Градског већа и председника Градског савета за запошљавање Драгомира Петронијевића, напор Града Београда у запошљавању младих предузетника постигао је пун успех, а наредне године очекују се још бољи резултати.


– Успели смо да направимо производ нефинансијске помоћи којим будућим предузетницима помажемо да дођу до потребних средстава. Обучавали смо суграђане у радионицама „Знањем до циља” и „Информацијом до циља”, а директан резултат тог труда је чињеница да је за старт-ап кредите повучено око 280 милиона динара. У свему томе сарађивали смо са свим надлежним институцијама, Фондом за развој, Развојном агенцијом, Секретаријатом за привреду и другима – рекао је Петронијевић.


Према његовим речима, младим предузетницима на конкурсу су дати локали на бесплатно коришћење у наредне две године, што је први пут да се у Београду на овај начин подстиче предузетништво.


– Желимо да организујемо обуке за познатог послодавца и то је новина коју смо почели да спроводимо током текуће године. Пре двадесетак дана започели смо обуку за теже запошљива лица, па ће тако 87 особа са инвалидитетом добити обуку из програмирања, а све за познатог послодавца. Ту су и жене из сигурне куће, које ће такође добити потребну обуку и лакше се запослити. У наредном периоду настављамо са већ познатим радионицама и заједно са младим предузетницима упућујемо предлоге надлежним министарствима како бисмо постигли пуни ефекат који Савет за запошљавање треба да испуни – истакао је Петронијевић.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…