Усвојен Локални акциони план запошљавања за 2017. годину

Градски одборници усвојили су на данашњој седници Локални акциони план запошљавања Града Београда за 2017. годину.

Према речима члана Градског већа и председника Градског савета за запошљавање Драгомира Петронијевића, напор Града Београда у запошљавању младих предузетника постигао је пун успех, а наредне године очекују се још бољи резултати.


– Успели смо да направимо производ нефинансијске помоћи којим будућим предузетницима помажемо да дођу до потребних средстава. Обучавали смо суграђане у радионицама „Знањем до циља” и „Информацијом до циља”, а директан резултат тог труда је чињеница да је за старт-ап кредите повучено око 280 милиона динара. У свему томе сарађивали смо са свим надлежним институцијама, Фондом за развој, Развојном агенцијом, Секретаријатом за привреду и другима – рекао је Петронијевић.


Према његовим речима, младим предузетницима на конкурсу су дати локали на бесплатно коришћење у наредне две године, што је први пут да се у Београду на овај начин подстиче предузетништво.


– Желимо да организујемо обуке за познатог послодавца и то је новина коју смо почели да спроводимо током текуће године. Пре двадесетак дана започели смо обуку за теже запошљива лица, па ће тако 87 особа са инвалидитетом добити обуку из програмирања, а све за познатог послодавца. Ту су и жене из сигурне куће, које ће такође добити потребну обуку и лакше се запослити. У наредном периоду настављамо са већ познатим радионицама и заједно са младим предузетницима упућујемо предлоге надлежним министарствима како бисмо постигли пуни ефекат који Савет за запошљавање треба да испуни – истакао је Петронијевић.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…