Кредитна подршка за МСПП из COSME програма

Европски инвестициони фонд (ЕИФ) и Banca Intesa АД Београд потписали су први уговор у Србији у оквиру COSME програма Европске комисије за мала и средња предузећа.

Захваљујући финансијској подршци Европске комисије, ЕИФ је обезбедио директну гаранцију која ће омогућити Banca Intesa да у наредне две године подржи 3.000 малих и средњих предузећа у Србији са 60 милиона евра кредита под повољним условима –са дужим роком отплате и без хипотеке као средства обезбеђења.


COSME је програм Европске уније за конкурентност предузетника и малих и средњих предузећа са укупним буџетом од 2,3 милијарде евра у периоду од 2014. до 2020. године. Најмање 60% програма биће опредељено за лакши приступ изворима финансирања за мала и средња предузећа у Европи, уз два финансијска инструмента. COSME инструмент за кредитне гаранције обезбеђује гаранције и контра-гаранције финансијским институцијама како би могле да обезбеде више финансирања путем кредита и лизинга за мала и средња предузећа. COSME програм путем инструмента ризичног капитала за раст улаже у инвестиционе фондове који ће пружити ризични капитал предузећима, посебно у фазама раста и развоја пословања.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…