ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА, Секретаријат за привреду и Национална служба за запошљавање-филијала за град Београд објавили су јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање.

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва. Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос. Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и измирује обавезе по основу доприноса за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности. Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом. Пре укључивања у програм Национална служба врши проверу испуњености законских и услова овог јавног позива за незапослено лице. Средства додељена по основу субвенције за самозапошљавање су де минимис државна помоћ.

УСЛОВИ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

Право на доделу субвенције за самозапошљавање незапослено лице може да оствари под условом да је: - пријављено на евиденцију незапослених Националне службе, - завршило обуку из предузетништва по плану и програму обуке у организацији Националне службе или друге одговарајуће организације, - измирило раније уговорне и друге обавезе према Националној служби, осим за обавезе чија је реализација у току, уколико исте редовно измирује и - у дозвољеном оквиру опредељеног износа за де минимис државну помоћ у текућој фискалној години и претходне две фискалне године, у складу са Уредбом о правилима за доделу државне помоћи. Право на субвенцију за самозапошљавање незапослено лице не може да оствари: - за обављање делатности које се не финансирају, према списку делатности који је саставни део јавног позива; - за обављање послова/делатности за које је решењем о инвалидности или решењем о процени радне способности и могућности запослења или одржања запослења утврђено да особа са инвалидитетом не може да их обавља; - за оснивање удружења; - ако је већ користило субвенцију за самозапошљавање која је делом или у целости финансирана средствима Националне службе. У току трајања Јавног позива незапослено лице може само једном поднети захтев за доделу субвенције за самозапошљавање. Седиште корисника субвенције мора бити на територији града Београда.

Информације о делатностима које не могу бити субвенционисане као и све додатне информације могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе, путем Позивног центра Националне службе: 0800-300-301, на сајту Националне службе - www.нсз.гов.рс и интернет презентацији града Београда: www.београд.рс. Списак делатности које не могу бити субвенционисане доступни су у свакој организационој јединици Националне службе и на сајту www.нсз.гов.рс. Јавни позив је отворен од дана објављивања у средствима јавног информисања, а последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 12.07.2019.године.


Све остале информације о подношењу захтева, доношењу одлуке као и закључивању уговора можете наћи на следећем линку.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…