Фонд за иновациону делатност је 2. априла 2018. године објавио јавни позив за програме подршке технолошким иновацијама - Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација. Током трајања јавног позива, у априлу и мају, Фонд ће организовати презентације и радионице ова два програма, Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација у општинама и градовима широм Србије.

Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима, која послују не дуже од три године, а која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту, док је Програм суфинансирања иновација намењен микро, малим и средњим предузећима којима су потребна значајна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ. У зависности од програма, иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 80 хиљада до 300 хиљада евра.  У 2018. години опредељено је 400 милиона динара за ова два програма. 

Позив за достављање пријава за финансирање иновативних пројеката отворен је од 2. априла до 1. јуна 2018. године до 15 часова. 

Све детаље о програму и условима заинтересована предузећа могу пронаћи на интернет презентацији Фонда за иновациону делатност. Пријаве се достављају путем портала Фонда.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…