Фонд за иновациону делатност објавио два програма подршке домаћим иновативним компанијама

Фонд за иновациону делатност данас је на свечаном скупу у Научно-технолошком парку објавио наставак своја два програма подршке домаћим иновативним компанијама – Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација. Програми су намењени развоју иновативних технологија, производа и услуга са тржишном применом и великим потенцијалом за комерцијализацију.

У оквиру Програма раног развоја Фонд додељује бесповратна средства до ЕУР 80 000 по пројекту. Програм је осмишљен са намером да подржи опстанак компанија током критичне фазе истраживања и развоја, и омогући српским привредницима да развију ефективне пословне капацитете помоћу којих ће своје иновације пласирати на тржиште.

У оквиру Програма суфинансирања иновација Фонд додељује бесповратна средства у износу до ЕУР 300 000 по пројекту. Овај програм намењен је компанијама којима су потребна знатна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ.

Компаније могу пријавити пројекат из било које области науке и технологије и из било ког индустријског сектора. Рок за подношење пријава почиње данас и траје до 1. септембра до 15 часова.
Средства за обнову ових програма обезбеђена су из буџета Републике Србије са раздела Министарства просвете науке и технолошког развоја кроз Пројекат за унапређење конкурентности и запошљавања , који Србија спроводи у сарадњи са Светском банком. За 2017. годину издвојено је укупно ЕУР 2,7 милиона.

Скуп је отворио г. Младен Шарчевић, министар просвете науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, а пристунима су се обратили и Душко Васиљевић, стручњак Светске банке за развој приватног сектора, Јасна Атанасијевић, в.д. директорке Републичког секретаријата за јавне политике, који координира активностима Пројекта, Гордана Даниловић Грковић, директорка Научно-технолошког парка, и Иван Ракоњац, в.д. директора Фонда за иновациону делатност.

Javni poziv – Program ranog razvoja

Javni poziv – Program sufinansiranja inovacija

 

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…