Нови КОЗМЕ јавни позив за кластере: Cluster Go International

Агенција за мала и средња предузећа Европске уније (ЕАСМЕ) објавила је јавни позив у оквиру КОЗМЕ програма за унапређење сарадње кластера и пословних асоцијација широм Европе, а у циљу формирања Европског стратешког партнерства за кластере (European Strategic Cluster Partnerships).

Јавни позив – Cluster Go International COS-CLUSINT-2016-03-01 – намењен је кластерима и пословним асоцијацијама активним у КОЗМЕ земљама заинтересованим за формирање и функционисање 'European Strategic Cluster Partnership-Going International' (ESCP-4i). Јавни позив биће реализован у две фазе – фаза припреме (Странд 1.а и 1.б) и фаза имплементције (Странд 2).

Апликанти морају да формирају конзорцијум у којем сви чланови представљају активне кластере и пословне асоцијације регистроване или које планирају да буду регистроване на Европској платформи за сарадњу међу кластерима (European Cluster Collaboration Platform - ECCP). Уколико сте конзорцијум, тражите партнере у циљу аплицирања за наведени KОЗМЕ јавни позив, или конзорцијум који је активан у сектору/има у којима ви послујете – више информација можете да пронађете на ECCP страници http://www.clustercollaboration.eu/partner-search.


Максималан износ гранта који се могу одобрити по пројекту: креће се од 200,000 евра (Странд 1.а и 1.б) до 448,750 евра (Странд 2).
Врста јавног позива: Грант
Висина суфинансирања: максимално до 75% укупне вредности пројекта

Документација: Комплетан текст јавног позива и документација за пријаву на јавни позив доступна је на линку ЕАСМЕ:

https://ec.europa.eu/easme/en/cos-clusint-2016-03-01-cluster-go-international

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…