Објављени јавни конкурси за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора

Министарство омладине и спорта расписало је Јавни позив за програме и пројекте од јавног интереса у области омладинског сектора и то у 4 компоненте:

  1. Јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу;
  2. Јавни конкурс за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих;
  3. Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе и програма „Млади су закон”;
  4. Јавни конкурс за развој и спровођење омладинске политике

Право учешћа на конкурсу 1) имају јединице локалне самоуправе које имају основану канцеларију за младе, у складу са чланом 22. Закона о младима.

Право учешћа на конкурсима 2), 3) и 4) имају удружења младих, удружења за младе и њихови савези који су регистровани на територији Републике Србије; који су уписани у Јединствену евиденцију удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, у складу са Правилником о садржини и начину вођења јединствене евиденције удружења младих, удружења за младе и њихових савеза („Службени гласник РС”, број 1/12) коју води Министарство омладине и спорта.

Рокови за достављање предлога програма и пројеката су 15 дана од дана објављивања конкурса, односно до 27. фебруара 2017. године.

Министарство ће током трајања конкурса организовати „отворена врата” за консултације у вези објављених јавних конкурса са заинтересованим подносиоцима предлога програма или пројеката 20. фебруара 2017. године у периоду од 12.30 до 15 часова. Заинтересовани могу да се пријаве на мејл конкурси.омладина@мос.гов.рс. Након пријаве, министарство ће подносиоцима пријаве послати мејл са додатним детаљима.

Линк ка позиву је http://www.mos.gov.rs/vest/objavljeni-javni-konkursi-za-programe-i-projekte-od-javnog-interesa-u-oblastima-omladinskog-sektora1?lang=lat 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…