Корак по корак - Нови програм за подршку старт-уп компанијама и социјалним предузећима у Србији

Европски инвестициони фонд (ЕИФ) и Ерсте Банка  потписали су уговор о гаранцијама, са циљем подршке микро-предузећима у Србији у оквиру  Програма ЕУ за запошљавање и социјалну иновацију (ЕаСИ).

Уговор ће покрити кредитни портфолио од 4,7 милиона евра за приближно 850 српских микро-предузећа, која ће моћи да имају користи од кредита по атрактивним условима, без обезбеђивања додатних гаранција. Пријављивање за микро-кредите биће могуће од 5. децембра ове године.

Ово је први корак у реализацији програма социјалног банкарства „Корак по корак“ у Србији, који је Ерсте Група покренула у централној и источној Европи (ЦИЕ) и Аустрији, како би подржала клијенте који су традиционално недовољно обухваћени банкарским услугама: нове бизнисе, укључујући и почетнике у предузетништву, социјална предузећа, организације цивилног друштва, као и лица у ризику од сиромаштва.

Програм „Корак по корак“ ће у првој фази у Србији подржати фирме са историјом пословања мањом од 24 месеца у оснаживању њихових бизниса, затим социјална предузећа без обзира на дужину пословања, као и нове бизнис идеје које карактерише одрживост и тржишни потенцијал, нудећи им приступ основним финансијским производима, адекватне финансијске савете и континуирано менторство. Наредне године, у Србији ће се у оквиру програма развијати услуге за организације цивилног друштва, а током 2018. за појединце у ризику од сиромаштва.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…