БЕСПОВРАТНА СРЕДСТАВА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, а уз подршку Европске уније, расписује Јавни позив за доделу бесповратних средстава микро и малим предузећима, предузетницима и задругама

Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и уз подршку пројекта „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“ који се делом финансира из средстава Европске уније (ИПА 2019), додељује бесповратна средства за суфинансирање набавке нове опреме директно укључене у процес производње разменљивих добара, као и нове опреме за извођење грађевинских радова.

Привредни субјекти могу остварити право на доделу бесповратних средстава у износу до 25 одсто од нето вредности набавке производне опреме.

Минимална сопствена средства подносилаца захтева износе пет одсто од укупне нето вредности опреме која се набавља, док ће остатак бити обезбеђен из кредита пословне банке или финансијског лизинга, лизинг компаније.

 

Списак одабраних пословних банака и лизинг компанија:

1. NLB KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD

2. OTP Banka A.D.

3. Банка Поштанска Штедионица А.Д.

4. PROCREDIT БАНК А.Д. Београд

5. BANCA INTESA А.Д. Београд

6. EUROBANK DIREKTNA AD BEOGRAD

7. ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

8. ХАЛКБАНК, Београд

9. Intesa Leasing Београд

10. UniCredit Leasing Србија ДОО Београд

11. S-LEASING DOO Beograd

 

Укупан износ бесповратних средстава износи око 1,4 милијарде динара.

Јавни позив је отворен до утрошка средстава, а најкасније до 31.12.2023. године.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су ОВДЕ.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…